Domatesli Gulas
Malzemeler:
4 kisilik
1 kg. dana kusbasi
4 yemek kasigi sivi yag
4 adet sogan
1 yemek kasigi domates salçasi
1 yemek kasigi un
400 ml. et suyu
2 çay bardagi beyaz sarap
500 gr. domates
1 demet taze sogan
Yarim su bardagi süt kremasi
Tuz
Karabiber
Yapilisi:
Eti porsiyonlar halinde olmak üzere kizgin yagda kizartin.
Tuz ve karabiber ekin.Soganlari soyun, serit serit kesin ve etlere katip pembelestirin.
Kavurdugunuz etlere domates salçasini ve unu ekleyin. Sirasiyla et suyu ve sarabi ilave edin. Agzi kapali olarak kisik ateste 1 saat 15 dakika pisirin.
Diger tarafta domatesleri soyun, çekirdeklerini çikartin, küp seklinde dograyin. Taze soganlari ayiklayin, yikayin ve ince ince kesin.
Taze sogan ve kremayi pisme süresinin bitimine 5 dakika kala etlere katin. En son domatesleri koyup, atesten alin. Patates püresi ile servis yapin.
Malzemeler:
4 kisilik
1 kg. dana kusbasi
4 yemek kasigi sivi yag
4 adet sogan
1 yemek kasigi domates salçasi
1 yemek kasigi un
400 ml. et suyu
2 çay bardagi beyaz sarap
500 gr. domates
1 demet taze sogan
Yarim su bardagi süt kremasi
Tuz
Karabiber
Yapilisi:
Eti porsiyonlar halinde olmak üzere kizgin yagda kizartin.
Tuz ve karabiber ekin.Soganlari soyun, serit serit kesin ve etlere katip pembelestirin.
Kavurdugunuz etlere domates salçasini ve unu ekleyin. Sirasiyla et suyu ve sarabi ilave edin. Agzi kapali olarak kisik ateste 1 saat 15 dakika pisirin.
Diger tarafta domatesleri soyun, çekirdeklerini çikartin, küp seklinde dograyin. Taze soganlari ayiklayin, yikayin ve ince ince kesin.
Taze sogan ve kremayi pisme süresinin bitimine 5 dakika kala etlere katin. En son domatesleri koyup, atesten alin. Patates püresi ile servis yapin.
0 yorum: