Cikolatali Sekerleme (Fudge)
Malzemeler:
Şeker 2 bardak
Kakao 3 çorba kaşığı
Margarin 1/2 bardak
Tuz 1/8 çay kaşığı
Süt 1/2 bardak
Ceviz (kıyılmış) 1/2 bardak
Yapilisi:
Şeker, margarin, süt, kakao ve tuz bir tencereye konarak hafif ateş üzerinde şeker eriyinceye kadar karıştırılır. (Şeker erimeden karışımın kaynamamasına özellikle dikkat etmelidir.) Kaynatılarak yaklaşık 4 dakika, yumuşak top kıvamına getirilir. Ateşten indirilir ve soğuyuncaya kadar kaşıkla vurulur. Ceviz katılır, şeker parlaklığını kaybedinceye kadar vurmaya devam edilir. Yağlanmış tabağa dökülür. Sertleştikten sonra karelere kesilir.
Malzemeler:
Şeker 2 bardak
Kakao 3 çorba kaşığı
Margarin 1/2 bardak
Tuz 1/8 çay kaşığı
Süt 1/2 bardak
Ceviz (kıyılmış) 1/2 bardak
Yapilisi:
Şeker, margarin, süt, kakao ve tuz bir tencereye konarak hafif ateş üzerinde şeker eriyinceye kadar karıştırılır. (Şeker erimeden karışımın kaynamamasına özellikle dikkat etmelidir.) Kaynatılarak yaklaşık 4 dakika, yumuşak top kıvamına getirilir. Ateşten indirilir ve soğuyuncaya kadar kaşıkla vurulur. Ceviz katılır, şeker parlaklığını kaybedinceye kadar vurmaya devam edilir. Yağlanmış tabağa dökülür. Sertleştikten sonra karelere kesilir.
0 yorum: