şansını mı denemek istiyorsun? öyleyse, rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

Azerbaycan Mutfağı - Azerbaycan pilavı

Azerbaycan pilavı
KAÇ KİŞİLİK: 6
HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 dk
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
Malzemeler:


3 su bardağı pirinç

3 su bardağı su

2 çorba kaşığı sıvıyağ

150 gr kuru iç bakla

200 gr konserve bezelye

1 çorba kaşığı sıvıyağ

Yarım demet dereotu

Tuz

Hazırlanışı:
* Pirinci tuzlu sıcak suda yarım saat bekletin. Bol suyla yıkayıp süzün. İç baklayı tuzlu suda haşlayıp süzün. Bezelyenin suyunu süzün.

* Sıvıyağı tencerede kızdırıp pirinci kavurun. Suyunu ilave edip kapağını kapatın ve pirinçler suyunu çekene kadar kısık ateşte pişirin. Ateşten alıp bakla, bezelye, kıyılmış dereotu ve tuz ekleyip harmanlayın. Üzerini kâğıt havlu ile örtüp 10 dakika demlendirin. Servis tabağına alıp sıcak olarak servis yapın.

0 yorum: