Rizotto Milanez (Milano Usulü Pilav)
Malzemeler:
1 bardak basmati pirinç
1 soğan (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 ince dilim kıyılmış pastırma
3 bardak tavuk suyu
50 gr. rendelenmiş çedar peyniri
Karabiber
Tuz
Yapilisi:
Zeytinyağı ısıtılır ve soğanla pastırma, yakılmadan hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurulur.Pirinç katılır ve karıştırılarak 1-2 dakika kavurulur.
Tavuk suyu ilave edilir, hafif ateşte kaynatılır.
Bir kere karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır.
15-20 dakika kadar veya pirinçler yumuşayıp suyu çekinceye kadar pişirilir.Tuzu ve biberi ayarlanır.
Rendelenmiş peynirin yarısı pilava katılır ve karıştırılıp sıcak servis yapılır. Serviste geri kalan peynir üzerine serpiştirilir.
Malzemeler:
1 bardak basmati pirinç
1 soğan (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 ince dilim kıyılmış pastırma
3 bardak tavuk suyu
50 gr. rendelenmiş çedar peyniri
Karabiber
Tuz
Yapilisi:
Zeytinyağı ısıtılır ve soğanla pastırma, yakılmadan hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurulur.Pirinç katılır ve karıştırılarak 1-2 dakika kavurulur.
Tavuk suyu ilave edilir, hafif ateşte kaynatılır.
Bir kere karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır.
15-20 dakika kadar veya pirinçler yumuşayıp suyu çekinceye kadar pişirilir.Tuzu ve biberi ayarlanır.
Rendelenmiş peynirin yarısı pilava katılır ve karıştırılıp sıcak servis yapılır. Serviste geri kalan peynir üzerine serpiştirilir.
0 yorum: