şansını mı denemek istiyorsun? öyleyse, rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

İtalyan Mutfağı - Rizotto (Tavuklu - Mantarlı)

Rizotto (Tavuklu - Mantarlı)

Malzeme


4 orta boy soğan , 200 g konserve mantar , 300 g haşlanmış ve kuşbaşı kesilmiş tavuk eti , 100 g tereyağı , 250 g uzun taneli pirinç , 100 ml sek beyaz şarap , 400 ml tavuk suyu , 80 g parmesan peyniri , tuz ve karabiber

Yapılışı


Tereyağını İntegral, cam kapaklı sığ tencerenin içinde yüksek ateşte eritin. Doğranmış soğanları ilave edin, sık sık karıştırarak 3 dakika kadar pişirin. Pirinci ilave ederek karıştırın. Pirinç şeffaflaşınca mantarları ve şarabı ekleyin. Suyunu tamamen çekene kadar yüksek ateşte üstünü kapatmadan pişirin. Kuşbaşı doğranmış tavukları ve yavaş yavaş tavuk suyunu ekleyin. Tuzunu ve biberini koyun. Orta ateşte 15 - 20 dakika demlendirin. Üzerine parmesan peyniri serpin, karıştırın ve çok sıcak olarak servis yapın.


Hazırlama Süresi: 15 dk.
Pişirme Süresi: 35 dk.

0 yorum: