şansını mı denemek istiyorsun? öyleyse, rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

Amerikan Mutfağı - Cikolatali Pasta

Cikolatali Pasta

Malzemeler:


Pasta icin:

Un 20 çorba kaşığı (175 gr.)
Kabartma tozu 1/4 silme çay kaşığı
Karbonat 1 silme çay kaşığı
Kakao 6 çorba kaşığı (50 gr.)
Tereyağı 100 gr.
Toz şeker 1,5 bardak (275 gr.)
Yumurta (Çırpılmış) 2 adet
Su Yaklaşık 1,5 bardak


Ic malzemesi:

Tereyağı 40 gr.
Pudra şekeri 6 çorba kaşığı (50 gr.)
Çikolata (erimiş) 40 gr.


Kabugu icin:

Toz şeker 2 bardak (450 gr.)
Su 1 bardak
Yumurta akı 2 adet



Yapilisi:

Pastanın hazırlanması:
20 santimlik iki pasta kalıbını hafifçe yağlayın ve içine yağlı kâğıt döşeyin. Unu, beyking pavderi, karbonatı, kakaoyu bir kâsenin içine eleyin. Geniş bir kâsenin içinde tereyağını yumuşayıncaya kadar dövün, sonra şekeri azar azar katın. Yumurtaları azar azar koyun ve her seferinde iyice çırpın. Unu karıştırın ve kaşıktan kolaylıkla damlayacak kadar akıcı bir hamur elde etmek için yeteri kadar su katın. Karışımı hazırlamış olduğunuz iki pasta kalıbına taksim edin ve önceden 180 derece ısıtılmış bir fırında 1 saat veya hamur kabarıncaya kadar pişirin. Pişmiş pastayı kalıplardan ters çevirerek çıkartın ve tel bir kevgir üzerinde soğutun.

İçinin hazırlanması:
Tereyağı ile pudra şekerini iyice dövün. Bir çay kaşığı suyla birlikte çikolatayı katın. Bu karışımı yaptığınız iki pastanın arasına sandviç yaparmış gibi koyun.

Pasta kabuğunun hazırlanması:
Şekerle suyu bir tencereye koyun. Şeker eriyinceye kadar karıştırarak kaynatın. Şeker eridikten sonra ateşi açarak kaynamayı hızlandırın (bir damla şurup, soğuk suyun içine atıldığı zaman, yumuşak bir damlacık olmalı ve suyu bulandırmamalı). Yumurta aklarını katılaşıncaya kadar çırpın. Hazırladığınız şurubu sürekli bir akışla ve karıştıra karıştıra çırpılmış yumurta akının içine karıştırın. Karışım krema halini alıncaya kadar çırpmaya devam edin. Kâsenin üstünü bir yağlı kâğıtla örterek karışımı 5 dakika dinlendirin. Pasta kabuğunu pastanın üstüne dökün ve çabukça yayın.

*Servis yapmadan önce şekerli kabuğun iyice donması için birkaç saat bekletin.

0 yorum: