şansını mı denemek istiyorsun? öyleyse, rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

İtalyan Mutfağı - Rizotto Milanez (Milano Usulü Pilav)

Rizotto Milanez (Milano Usulü Pilav)

Malzemeler:

1 bardak basmati pirinç
1 soğan (ince kıyılmış)
1 çorba kaşığı zeytinyağı
1 ince dilim kıyılmış pastırma
3 bardak tavuk suyu
50 gr. rendelenmiş çedar peyniri
Karabiber
Tuz


Yapilisi:

Zeytinyağı ısıtılır ve soğanla pastırma, yakılmadan hafifçe yumuşayıncaya kadar kavurulur.Pirinç katılır ve karıştırılarak 1-2 dakika kavurulur.
Tavuk suyu ilave edilir, hafif ateşte kaynatılır.
Bir kere karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır.
15-20 dakika kadar veya pirinçler yumuşayıp suyu çekinceye kadar pişirilir.Tuzu ve biberi ayarlanır.
Rendelenmiş peynirin yarısı pilava katılır ve karıştırılıp sıcak servis yapılır. Serviste geri kalan peynir üzerine serpiştirilir.

0 yorum: