şansını mı denemek istiyorsun? öyleyse, rastgele bir yazıyı okumaya ne dersin?

İtalyan Mutfağı - Yengec Corbasi (Zuppa di Granchi)

Yengec Corbasi (Zuppa di Granchi)

Malzemeler:

225 gr. ayıklanmış yengeç eti
1 adet orta boy domates (soyulmuş ve küp şeklinde doğranmış)
1 adet havuç
2 adet arpacık soğan
3 çorba kaşığı zeytinyağı
1,5 çorba kaşığı beyaz şarap
2 diş sarmısak
3 karanfil
1 su bardağı süt
Karabiber
Tuz


Yapilisi:

Yengeç eti 2 saat sütün içinde bekletilir.
Şarap ve yağın dışında bütün malzeme tuzlu suda haşlanır, sonra tel bir süzgeçten geçirilerek püre yapılır.
Şarap ve yağ püreye karıştırılır.
Yengeç eti pürenin içine atılarak 30 dakika pişirilir.

0 yorum: